Освен всичко той е универсален играч, какъвто на "Герена" не са имали след раздялата със Станислав Ангелов. След победата с 3:0 над Славия Грийн бе заобиколен от "сини" фенове, на които раздаде автографи, а след това бе достатъчно любезен да се спре и да отговори на въпросите на "Меридиан Мач".

- Честита победа, Сержиньо. Какво ти е мнението за мача със Славия?

- Победихме. Краят на сезона е. Важно е в последните мачове да не се контузваме и да взимаме всички точки. Мисля, че при 3:0 не може да се каже, че сме играли зле, но играхме малко бавно. Това е нещо, върху което трябва да работим. Топката трябва да се движи.

- Има ли никаква възможност това да ти е последниит мач на стадион "Георги Аспарухов". Собственикът на Левски Тодор Батков е казал, че ще преговаря с теб, за да преподпишеш...


- Не съм говорил с него за някакви детайли. Все още имаме да говорим. За момента съм с договор за още една година. Така че официално още съм в Левски.

- Феновете тук те харесват. Вече се познаваш и с отбора. Какво предпочиташ - да останеш или да напуснеш?

- Сега няма нищо. Нямам никакви оферти. Защо да мисля за следващата година, след като няма варианти. Харесвам това място. Харесвам феновете на Левски. Това е.

- Свикна ли с живота в България. Може ли това да бъде проблем?

- Не, не може да е проблем. С лекота може да остана тук по-дълго. Наслаждавам се на България. След една година знам повече неща за това място, така че няма проблем от тази гледна точка.

- А проблем ли е, че ти се налага да сменяш толкова много позиции. Срещу Славия бе централен защитник, играл си като десен и ляв бек, а започна като халф...

- По-добре е да се играе на една позиция. Една или две. Да, но в моя случай не е така. Цял живот сменям различни постове. Не мисля, че това е хубаво нещо. Със сигурност трябва да го обсъдим с треньорите и ръководството.

- Някои хора в Българин казват, че си като професор на терена. Много четеш играта и виждаш повече неща. Ще можеш ли да помагаш на по-младите футболисти?

- Мисля, че всички работят добре. Имаме много добър отбор. Младите играчи могат да се учат от всички в тима, не само от мен. Естествено, че трябва да се учат и от треньорите. Това, което виждам е, че всички си помагат един на друг и това е важно.

- Все пак си готов да помагаш на неопитните си съотборници...

- Разбира се. Ние сме отбор и всеки помага на другия. Младите също може да ми помагат.