Фъргюсън, който ще навърши 70 години през декември, ще бъде вторият най-възрастен мениджър в Европа, който извежда тима си до титла, на 69 години и 148 дни, зад белгиеца Реймонд Гьоталс, който печели най-високото европейско клубно отличие на 71 години и 232 дни с отбора на Олимпик Марсилия през 1993-а година.

През тази зима шотландският специалист започна да мисли за заместници на Едвин ван дер Саар, Гари Невил и евентуално Пол Скоулс, които най-вероятно ще окачат бутоните на пирона след края на настоящия сезон. В същото време Уейн Рууни подписа нов дългосрочен контракт с Юнайтед и сър Алекс заяви, че няма абсолютно никакъв шанс нападателят да напусне клуба през лятото.

"Червените дяволи" са уверени преди финала на 25-и май и са настроени за реванш срещу Барселона, след като през 2009-а година загубиха финала в Рим с 0:2.

"Формата на Рууни е много добра в последните два-три месеца, Валенсия и Парк са в кондиция, а Ернандес бе глътка свеж въздух за всички ни. Имаме свежи играчи, което е много важно." – спокоен е Фъргюсън.

След като обяви плановете си за пенсиониране през сезон 2001-2002, но не ги изпълни, наставникът на Юнайтед спря да мисли за края на кариерата си на "Олд Трафорд" и заяви, че би се оттеглил единствено, ако е възпрепятстван от здравословни проблеми или спре да се наслаждава на работата си.

Сега, когато кара 25-ата си година начело на отбора с повече от 2000 мача зад гърба си, Фъргюсън се е прицелил в рекорда на Боб Пейсли, който печели Шампионската лига три пъти с отбора на Ливърпул в периода от 1977 до 1981 година.