Поражението пък изхвърли Бирмингам от елита. Следващия сезон отборът на Алекс Маклийш ще рита в Чемпиъншип. Бирмингам обаче също ще защитава честта на Англия в Европа, след като спечели Карлинг къп по-рано през сезона.

Двубоят на "Уайт Харт Лейн" бе изключително интересен. Героят за "шпорите" Павлюченко влезе "на пожар" в 40-ата минута, заменяйки контузения Питър Крауч. Първата част завърши без гол, което, с оглед на резултатите в останалите мачове до момента, оставяше Бирмингам в елита.

Малко след почивката обаче руснакът откри с добре насочен удар извън пеналта. Гостите се хвърлиха в атаки и съумяха да изравнят чрез Крейг Гарднър. При това развитие на нещата и резултатът от мача Уулвс - Блекбърн оставяха Бирмингам в елита.

След това обаче "вълците" върнаха още едно попадение срещу Роувърс, а в последните секунди Павлюченко съвсем попари надеждите на бирмингамци с втори гол и ги прати в Чемпиъншип.

Ливърпул имаше шансове да се пребори за участие в Лига Европа, ако Тотнъм не бе спечелил мача си днес. "Мърсисайдци" обаче подходиха отпуснато при гостуването си на Астън Вила и паднаха с 0:1.

90 минути за Вила изигра Стилиян Петров, а единственото попадение дойде в 33-ата минута и бе дело на Стюарт Даунинг.