Момчетата на Любослав Пенев си бяха осигурили 105-сантиметровия трофей предсрочно, след като допуснаха само едно поражение през целия сезон в първенството и регистрираха едва 13 гола в своята врата.

Двубоят бе от последния 30-и кръг на българската "А" футболна група, а също така бе последен и за наставника на гостите Антони Здравков, който от следващия сезон ще бъде помощник треньор на Георги Иванов – Гонзо в Левски, а неговото място начело на Калиакра ще бъде заето от Адалберт Зафиров.

Срещата започна на бавни обороти пред погледа на националния селекционер Лотар Матеус, но домакините започнаха постепенно да затварят своя противник в собственото му наказателно поле. До 15-ата минута най-много главоболия на Калиакра създаваше попадналият вече в полезрението на Матеус младок Момчил Цветанов, но отбраната на гостите бе добре наредена, а стражът Цветан Димитров се намесваше добре, когато бе необходимо.

Точно преди мачът да влезе в 20-ата минута Христо Янев нацели напречната греда след изпълнение на фаул. Малко по-късно Янев удари с лакът в главата Деян Каталиев, който напусна терена облят в кръв и бе заменен от Майкъл Тевия. До края на първата част домакините получиха няколко добри възможности, а с пропуски се отчетоха Джерманович и Папа Диуф.

Втората част бе прекъсната в самото си начало, тъй като публиката на домакините бе обсипала терена с бели лентички и това затрудняваше нормалния развой на срещата, но две минути по-късно всичко бе нормално и мачът продължи. Темпото на игра обаче не се повиши значително, за което вина навярно имаха топлото и задушно време в Ловеч, както и фактът, че крайният изход от срещата бе само за статистиката.

Празничното поведение на публиката по трибуните бе едно от малкото интересни неща на Градския стадион през втората част, на който до почивката не присъстваше президентът на БФС Борислав Михайлов. Десет минути преди края на редовните 90 своето завръщане на терена след дълготрайно отсъствие заради травма отбеляза националът Ивайло Петков, който замени капитана Христо Янев.

Срещата продължи да тече в бавно темпо и въпреки 6-минутното продължение, назначено от главния рефер Стефан Апостолов, двата тима не си отбелязаха гол, предаде Novsport.