Около 2,5 млн. евро са били преведени на сините по сделката, след която голмайсторът на "А" група беше продаден на германците. Сделката е рядко срещана във футбола, където практиката е да се плаща на траншове.

Заради спешната нужда от пари обаче в преговорите Тодор Батков и мениджърското звено, обслужващо трансфера, са успели да убедят германците за незабавно плащане. Срещу това са намалили процента от бъдещ трансфер на Дембеле от 30% на 20%.

За Левски обаче остават по-малко от 2 млн. евро, тъй като останалото отива за бившия му клуб Локомотив (Пд), компенсация за солидарност с предишните отбори на Дембеле и комисиони на агентите, участвали в сделката. От тези пари също ще се покрият разходите за селекция, които досега са близо 700 000 евро.

От тях 400 000 струва новият нападател Шюрд Арс. Близо 300 000 пък излезе привличането на останалите нови на Герена. Отделно са разходите по ремонта на Герена, за които Тодор Батков съобщи, че е ползвал странично кредитиране.

С останалата част от сумата сините ще трябва да уредят поне още двама нови играчи, както и да си покрият харчовете в следващите месеци, съобщи Novsport.