Десният бек е избрал да премине в тима от Лондон, тъй като му е обещано бързо да стигне до първия отбор – нещо, което в Барселона е доста по-трудно постижимо.

"Бях вкъщи и баща ми ми се обади да каже, че Арсенал са били на телефона", разказа Белерин пред испанско радио, цитирано от Гонг.

"Решихме да отидем там да видим как са нещата. Не бях решил, защото съм бил цял живот в Барселона, така че беше трудно".

"Но след като обмислих нещата реших да се присъединя към Арсенал. Когато искаш да си професионалист, гледаш да намериш своя път. И аз смятам, че правилният път за мен бе да избера Арсенал".

"Срещнахме се с господин Венгер и мина много добре. Всичко бе прекалено много за мен като информация, но обърнах внимание на всичко, което той каза. Когато има отбор, който ти гарантира, че можеш да играеш в първия тим и освен всичко в Премиършип, тогава е трудно да кажеш не".

"Господин Венгер ми обясняваше как е клубът и проектът, който са приготвили за мен, освен това той искаше да ме опознае", допълни младокът.