Имам сега няколко дни почивка и след това започвам подготовка. Не ми беше цел да направя фурор, а да се представя добре. Обичам този турнир. Бях спокойна, настилката ми допада и нещата се получиха.

Особеното на "Уимбълдън" е, че там атмосферата е специална. Квитова игра по-добре от мен. Аз дадох всичко от себе си, но тя е много мощна, сервиса й е невероятен. Може би грешката ми беше, че не успях да си вкарам първия сервис, обясни тя в интервю за предаването "Зона Спорт" по Би Ти Ви Екшън.

Мисля, че се представих много добре. След края си казахме с баща ми, че сме доволни от представянето ми. С него не си говорим разни тактики или стратегии, но неговото присъствие на корта е много важно за мен. Научих много за тази година между двете издания на турнира и това ми помогна да се развия. Не съм разочарована. Представях се добре, играх срещу най-добрите и няма какво да съжалявам.

Първият ми турнир беше "Уимбълдън" и видях всички мои идоли, много вълнуващ момент. Радвам се, че съм сред тях на това ниво, каза още тя. Критики мога да приемам само от баща ми, останалите са неистински, защото не ме познават и не са наясно със стила ми. Стремя се да съм оптимист.

Известността не мисля ,че ми е донесла нещо, хората вече ме познават повече, което значи, че съм успяла. Нищо не ме спъва да създам и школа. Пловдивската община ни даде терен, за момента обаче няма особено развитие. Това също ми е мечта. Един ден като спра да играя ще се занимавам с деца, допълни Цвети.