Съдиите, двама американци и един южноафриканец, единодушно признаха Кличко за победител след 12-ия рунд, отсъждайки съответно 117:109, 118:108 и 116:110. Побеждавайки Хей, Кличко също така потвърди титлите си на световен шампион във версиите на Международната боксова федерация /IBF/ и Световната боксова организация /WBO/.

Опитите да се организира мач Кличко - Хей се провеждаха в продължение на близо две години. Контрактът за боя, подписан през 2009 г., беше разтрогнат заради травма в гърба на британеца, предаде БГНЕС.

След победата на Владимир братята Кличко се оказват носители на всички значими шампионски пояси. Снощи в Хамбург Кличко започна срещата много енергично, а Хей се защитаваше уверено, но така и не направи нищо сериозно.

В заключителния рунд нито един от боксьорите не пожела да рискува и за Кличко това бе оправдано, с оглед на активността му през цялата среща, но Хей така и не намери сили за финален щурм.

Украинецът единствено не успя да изпълни намерението си да запише своя 50-и нокаут. Британецът пък се оправда за загубата с травма в крака, която не му е позволила да изпълни прословутия си удар "Хеймейкър".