"Ева няма желание да играе за националния отбор. Искаше да я освободят, ако има такава възможност. Няма да се върне, защото няма мотивация. Решението за нейното отстраняване е взето от треньора и е одобрено от федерацията. Всичко, което се случи, е изненада за мен", заяви Страшимира Филипова, цитиран от БТА.

Опитните Диана Ненова и Мария Филипова пък не бяха включени в състава на националния отбор, който започна подготовка за Евро 2011 през септември.

"Двете рано или късно ще се върнат. Не може да става дума за бойкот при тях. Диана Ненова и Мария Филипова са състезателки на клубния отбор (Локомотив Баку), на който е треньор Драгутин Балтич. Може би ги пази за сезона на клубно ниво", продължи Филипова, която ще се присъедини днес към лагера на националния отбор в Правец.

Според нея подготовката за мачовете от Европейската лига в началото на лятото е преминала трудно.

"Треньорите по физическа подготовка се смениха и заради това беше трудно. Всеки е тренирал по различна програма в клубния си отбор. Всеки страда от контузии и това не е оправдание, но тактически не бяхме подготвени добре. Не гледахме достатъчно видео от актуални мачове на съперниците. Почти всички записи на двубои бяха стари. Във финалния турнир нямахме воля за победа, не бяхме решителни и не се опитахме да направим нищо", каза още Филипова.