Първият двубой от плейофния кръг ще се играе на 18-ти август, а реваншът седмица по-късно - 25-ти август. Столичани извадиха късмет и при определянето на домакинството, като в първия мач ЦСКА ще гостува на "Генча".

"Червените" попаднаха в четвърта група при разбивките, където бе непоставен заедно с отборите на Днепър, Нордселанд, Марибор и Спартак Търнава.

Другите варианти за съперник на българския отбор бяха тимовете на Спортинг Лисабон, Глазгоу Рейнджърс, Фулъм и Локомотив Москва.

Надпреварата от груповата фаза на Лига Европа стартира на 15 септември, съобщи Гонг.

Литекс срещу Динамо Киев за място в Европа

Стяуа приема ЦСКА на стадиона на Клуж


Димитър Пенев коментира жребия за Лига Европа

Вальо Илиев: Само срещу ЦСКА не исках да играем

Бекали уверен: Как може да отпаднем от ЦСКА?

Радуканов: Стяуа е поносим съперник

ТОВА Е СТЯУА БУКУРЕЩ

Румънският гранд е с богата визитка и може да се похвали с редица трофеи във витрината си. Тимът от Букурещ е носител на Купата на европейските шампиони през сезон 1985/86, като на финала побеждава Барселона след 120 минути. В добавка към това е спечелил и Суперкупата на Европа през 1987 след победа над Динамо Киев. Освен това отборът е шампион в първенството на северната ни съседка 23 пъти. Носител на Суперкупата на страната е 5 пъти.

Стяуа притежава и невероятния световен рекорд от 104 изиграни мача без загуба през 80-те години. През тези години клубът става три пъти шампион на Румъния и остава непобеден в продължение на цели три години.

В редиците на Стяуа се е подвизавал и легендарният футболист Георге Хаджи, който е известен и с прякора си Марадона на Балканите. Друго интересно име е свързано с този клуб - старши треньорът Йоан Андоне е бил на горещия стол и на двата тима, които сега ще се изправят един срещу друг. Именно той доведе и Милен Радуканов като свои преводач и помощник треньор, предаде Novsport.