Срещата започна прекрасно за Ботев. Момчетата на Сашо Ангелов натиснаха мощно съперника си в неговата половина. В 8-ата минута Игнат Дамянов се намеси добре при атака на домакините, като чисти в ъглов удар. След центрирането играч на Светкавица изби от голлинията.

В 12-ата минута имаше нов добър шанс за Ботев. Вратарят на гостите Георгиев успя да пресече центриране на Куанг, което отиваше към непокрит нападател на домакините. До края на първата част Ботев продължи да доминира. В 40-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа. Иван Коконов се свлече след съприкосновение в наказателното поле. Радан Мирянов запази мълчание и дузпа не последва.

Втората част отново бе по-силна за тима на Ботев (Враца). В 63-ата минута сериозен удар понесоха гостите. Червен картон получи Венцислав Йорданов за грубо нарушение срещу Симеон Мечев. Това накара тимът на Сашо Ангелов да се хвърли в още по-бесни атаки. При една от тях Бранимир Костадинов пробва да прехвърли вратаря, но не успя.

В 76-ата минута обаче голът все пак падна. Петър Альошев засече центриране на Симеон Мечев. До края Ботев имаше още един шанс за гол. В 86-ата минута Ивайло Данчев се откъсна сам по десния фланг, влезе в наказателното поле, пусна добър пас към Иван Коконов, който от непосредствена близост стреля в аут. Така, Ботев (Враца) смачка с игра и заслужено победи, макар и минимално, другият новак Светкавица на старта в "А" група, предаде ТопСпорт.