Тимът на Кени Далглиш победи с 2:0 испанския Валенсия, а мачът бе възможност за феновете на "червените" да видят новите попълнения в тима за първи път на "Анфийлд".

Головете за Ливърпул вкараха Анди Керъл в началото на първото полувреме и Дирк Каут, който пък се разписа в заключителните моменти от срещата. Като цяло домакините диктуваха темпото на терена, като те бяха тимът, който създаваше положенията пред двете врати. Футболистите на Валенсия пък рядко пробваха атаки към Пепе Рейна и най-вече разчитаха на контраатаки и статични положения.

След груба грешка в защитата на Валенсия в шестата минута, когато бранител се опита да върне топката към вратаря, Керъл бе най-съобразителен стигна до коженото кълбо и стреля с десния крак. Топката се отби в крака на вратаря Парехо, а след това и в десния страничен стълб. Нападателят на домакините отново стигна до топката и от много малък ъгъл със силен шут вкара в мрежата, въпреки че вратарят на Валенсия отново докосна коженото кълбо и се опита да избие.

Вторият гол дойде след изпълнение на статично положение. Топката бе центрирана в наказателното поле, където след меле Дирк Каут я добута в мрежата. Добра новина за "червените" фенове е и завръщането в игра на Фабио Аурелио в лявата зона на защитата, където Ливърпул изпитва сериозни трудности. Бразилецът остана на терена само 45 минути, а мениджърът Кени Далглиш замени целия си състав с изключение на Пепе Рейна и Джейми Карагър, предаде Гонг.