Дописката е посветена на своеобразна класация, включваща 6 футболисти, за които може би трябва да се притесняваме, дали ще продължат да се представят както досега за тимовете си.

"Със сигурност, човек, който бележи най-много голове в един сезон за шампионите, трябва да бъде герой, нали? Не е задължително, ако си българин. Въпреки своите 5 гола срещу Блекбърн и хеттрик срещу Ливърпул, Бербатов си остава също толкова противоречива фигура", пише изданието, цитирано от Гонг.

Въпреки това, случилото се през последните месеци, засенчването му след влизането във форма на Уейн Рууни, оставянето му извън групата за финала на Шампионската лига, са сред мотивите, Bleacher Report да постави Бербатов на първо място в символичната класация.

В текста се посочва още, че българският нападател не може да бъде сигурен за мястото си на "Олд Трафорд", заради наличието на играчи още като Хавиер Ернандес, Дани Уелбек и Майкъл Оуен. Изданието съветва Димитър Бербатов, че ако иска да подпише нов договор с клуба, ще трябва да повтори постижението си от миналия сезон или дори да го подобри.

В своеобразното подреждане на нападателите, освен Карлос Тевес, са поставени още Флоран Малуда (Челси), Робин ван Перси (Арсенал), Рафаел ван дер Ваарт (Тотнъм), Дирк Кайт (Ливърпул).