Беларус в момента е на второ място в своята квалификационна група с огромни шансове да се класира поне на бараж за Европейското първенство. През септември миналата година играчите на Щанге хвърлиха бомбата в Европа побеждавайки Франция на "Стад дьо Франс" в Париж с 1:0.

При домакинството беларусите също не се дадоха на "петлите" – 1:1.

"В ранглистата на ФИФА сме преди България! Сега трябва да покажем това и на терена. Извоюваните резултати трябва да се защитават", категоричен е Щанге, цитиран от Гонг.

Той е повикал в състава трима футболисти от тима стигнал до 3-то място на последното европейско първенство до 21 години в Дания. Това са вратарят Олександър Гутор, защитникът Станислав Драгун и нападателят Павел Нехайчик.

Единственото, от което е недоволен немския специалист е теренът на стадион "Динамо" в Минск: "Искаме да показваме добър и комбинативен футбол, но теренът не ни го позволява в пълна степен. Откровено съм разочарован от тревното покритие на стадион "Динамо", което се явява футболното лице на страната ни. Но дори и него ще се постараем да покажем хубав футбол", завършва изказването си пред местните медии Бернд Щанге.