Националният селекционер Лотар Матеус е решил да замени полузащитника на ПСВ Айндховен с играча на руския Алания Владикавказ Иван Стоянов. Племенникът на Йордан Лечков ще действа в дясната част на полузащитата, където в последните мачове за България се подвизаваше Манолев.

Другата дилема пред Матеус – кой да бъде партньор на Иван Иванов в центъра на отбраната е решена в полза на Николай Бодуров от Литекс за сметка на Костадин Стоянов от ЦСКА.

На вратата срещу Беларус ще стартира Владислав Стоянов. В защита отдясно ще действа Иван Бандаловски, а отляво Петър Занев. Двойката централни бранители ще бъдат Иван Иванов и Николай Бодуров. В халфовата линия като опорни полузащитници ще действат юношите на Славия – Благой Георгиев и Чавдар Янков. Малко пред тях ще играе натурализираният бразилец Маркиньос.

Атаката на България ще се води от Ивелин Попов, като той ще бъде подкрепян от Спас Делев и Иван Стоянов, съответно вляво и вдясно.

Съставът на България: Владислав Стоянов – Иван Бандаловски, Иван Иванов, Николай Бодуров, Петър Занев – Чавдар Янков, Благой Георгиев, Маркиньос – Иван Стоянов, Спас Делев и Ивелин Попов.