"Искам да обявя, че ще напусна клуба. Това е 99% сигурно. Този уикенд срещу Литекс най-вероятно ще изиграя последния си двубой. Президентът Константин Динев знае за решението ми. То е отпреди два месеца. Говорил съм с него, че искам да си тръгна. Той ми каза да остана поне до зимата, но аз направих своя избор Той не бе лесен. До момента съм изиграл 53 мача за Локомотив в А група, в които съм отбелязал 8 гола. Мисля, че това е добър показател. Решението ми няма нищо общо с това, което стана с феновете на мача ни с Минъор (б.а. - запалянковците издигнаха плакат, на който пишеше - 'Юнес - или играй, или си върви'). Знам, че 95% от запалянковците на този отбор са фантастични. Те обичат клуба и играчите и дават всичко за тях".

"Естествено, както навсякъде, има и малцинство, което не е добре настроено към някого. Не всеки харесва силните характери. Не съм обаче ядосан на феновете, не съм и водил война с тях. Останах неразбран. Когато вкарах на Ботев Враца, просто отпразнувах гола си. Много от тях не ме познават достатъчно добре и затова реагираха така. Иначе получих много писма във фейсбук, с които ме окуражават. Нека запалянковците знаят, че за мен е било чест и удоволствие да играя за Локо", заяви Бенжелюн.

"След две години на "Лаута" дойде време да продължа. Изпълних целите си в Пловдив. Дойдох, когато клубът бе застрашен от изпадане. Спасихме се, а миналата година бяхме на косъм от класиране в евротурнирите. Мисля, че свършихме добра работа. През този сезон имаме 24 точки, а ако победим Литекс, ще бъдем в добра позиция за атаката на четворката през пролетта. Желая всичко най-добро на клуба, да спечели купата и да се класира за евротурнирите".

"В момента отборът е в добри ръце. Почетният президент Христо Бонев е легенда, а собственикът Константин Динев назначи добър треньор, който ще отговаря за всичко. Има обаче и малко разочарование. През това първенство не прогресирахме достатъчно. Имаше хора, които правеха проблеми и не искаха Локо да върви напред. Липсваше им професионализъм. Аз обаче винаги съм бил такъв. Понякога съм играл контузен, но това е оставало незабелязано. Обвинявали са ме, че излизам по заведения, но кой не го прави? Винаги съм играл на върха на възможностите си. Пропуснал съм един мач заради контузия, не съм бил на терена само като съм бил наказан. Няма футболист, който да е играл повече от мен през тези две години за Локо", каза французинът.

Той допълни, че има няколко опции за продължаване на кариерата си, а Локомотив ще получи трансферна сума за него, информира Novsport.