Малък фен на Манчестър Юнайтед написа по детски искрено писмо до Юрген Клоп с молба Ливърпул да спре да побеждава.

И той, и родителите му, останаха шокирани, че получиха личен отговор от германския мениджър на големия съперник на любимия им тим.

Момчето се казва Дара Кърли и е на 10 години.

Ученикът подкрепя Юнайтед заради лудия по този тим свой татко. Като част от задачите в училище, той получил такава да напише официално писмо до избран от него популярен човек, като то било изпратено до базата на Ливърпул в Мелууд. Естествено, без надежда за отговор.

"Ливърпул печелят твърде много мачове. Ако спечелите още девет, ще биете рекорда за най-много двубои без загуба. Това е твърде болезнено за мен като фен на Юнайтед. Бих искал, ако е възможно, да направите така, че отборът ви да загуби. Надявам се, че съм ви убедил с това писмо."

Бащата на Дара разказа пред BBC с каква изненада открил в местната поща, че има писмо за хлапето.

Кой би могъл да праща специално писмо до 10-годишно дете?

"Беше от Юрген Клоп, подписано лично от мениджъра на Ливърпул - разказва шокираният татко. - Бяхме като гръмнати".

В писмото пише:

"За съжаление, скъпи Дара, този път не мога да изпълня молбата ти. Или поне - не умишлено. Разбирам колко искаш да загубим, но моята работа е да направя всичко, за да побеждава Ливърпул. Милиони хора по света, които много искат това да се случва, не мога да подведа тях.

За твое щастие, ние сме губили мачове преди, ще губим и занапред. Това е футболът. Проблемът е, че когато си на 10 години, ти си мислиш, че нещата винаги ще са такива, каквито са в момента. А това не е така. Подкрепяй твоя отбор и обичай футбола, Манчестър Юнайтед има късмет с фенове като теб!"

Мистър Кърли, таткото на Дара, призна:

"Уважението ми към Клоп след случилото се е огромно, независимо колко голям фен на Юнайтед съм. Писмото му е за спортсменство, на което аз опитвам да уча моя син постоянно."