Голямата звезда на Уелс - Гарет Бейл, стресна феновете в страната, когато не излезе за второто полувреме на мача срещу Финландия, завършил с победа 1:0 за "драконите".

Първите предположения бяха, че Бейл е получил травма предвид факта, че това бе първият му мач от юни насам.

Играчът на Реал (Мадрид) също така не изглеждаше в особено добра кондиция през 45-те минути, които прекара на терена, като определено не блестеше на терена.

Оказа се, че тази смяна е била предварителна планирана и част т тактиката на легендата на Манчестър Юнайтед - Райън Гигс, който е национален селекционер на уелсците.

Гигс е искал да разчита на Бейл и срещу България в неделя, когато родният национален тим гостува в Кардиф.

"Няма нищо притеснително около Гарет Бейл. Тази промяна беше абсолютно планирана и част от предварителната ни тактика.

От март насам той е играл само два мача, дори самата повиквателна криеше рискове. Естествено, че той няма как да издържи 90 минути, а и подобно нещо ще е опасно за здравето му.

Обсъждахме дали да не го дръжим почти до края, но това щеше да го извади от следващия мач. Дадох му 45 минути, така Гарет ще помогне на момчетата в неделя. Вероятно и тогава няма да остане на терена повече от час, но ще може да ни помогне", сподели Гигс след мача.

Все пак смяната не се оказа фатална, защото Уелс изтръгна победата с гол на Кифър Мур 10 минути преди края.

Така "драконите" оглавиха групата ни с три точки, докато България и Ейре имат по една след равенството 1:1 на "Васил Левски".