УЕФА официално потвърди, че 16 500 фена ще имат честта да гледат финала в Шампионска лига на живо.

Двубоят е в събота от 22 часа българско време на "Ещадио до Драгао" в Порто, като противопоставя английските Манчестър Сити и Челси.

Отпуснатата бройка билети се равнява на 1/3 от целия капацитет на стадиона. Отборите на Сити и Челси ще получат едва по 6000 билета за своите фенове, което разбира се е крайно недостатъчно, но все пак е по-добре от нищо.

1700 пропуска ще бъдат пуснати в свободна продажба за местните фенове в Португалия, а останалите 2800 билета ще са традиционните официални покани за спонсори. Цените на различните категории билети са между 70 и 600 евро.

Абсолютно всеки фен ще трябва да предостави отрицателен тест за коронавирус при влизането си на стадиона. Добрата новина за английските фенове е, че отскоро Португалия е в зеления списък и те няма да карат карантина при завръщането си у дома.

Макар и само пред 16 500 зрителие, финалът все пак ще има някаква атмосфера, за разлика от миналогодишния. Тогава отново в Португалия, но в Лисабон, Байерн и ПСЖ играха пред напълно празни трибуни.

Съботният финал и този през миналия сезон са двата най-слабо посетени в историята на Шампионска лига, но причините за това са ясни на всички.