Левски победи изпаднания от елита Витоша Бистрица с 2:1 на едно от помощните игрища на "Герена" в единствената си контрола от лятната подготовка.

"Сините" започнаха по-активно и в 12-ата минута Найджъл Робърта се измъкна в дясно в пеналта и изведе Мартин Петков в чиста позиция, но юношата на "сините" отблизо не успя да насочи топката в мрежата.

Три минути по-късно двамата си размениха ролите и Петков центрира остро от дясно в наказателното поле около точката на дузпата, но Робърта засече неточно с глава.

В 22-ата минута Левски заслужено поведе. 16-годишният Марин Петков получи пас от дясно от Мартин Петков и с удар от 12-13 метра прати топката в мрежата на Николай Кръстев.

Витоша имаше само едно добро положение до почивката. В 28-ата минута Христо Иванов беше изведен от Здравко Панев в чиста позиция в наказателното поле, но не успя да отправи достатъчно силен удар и Николай Михайлов спаси.

Пет минути след почивката Робърта направи 2:0 от фаул от около 25 метра.

В 84-ата минута Витоша стигна до почетен гол. След грешка в отбраната на Левски резервата Алекс Терзийски вкара отблизо след пас от ляво.

Две минути по-късно Робърта направи рядък пропуск. Той получи пас на празна врата от дясно по тревата от Насиру Мохамед, но от 2-3 метра стреля в напречната греда.