Един 19-годишен треньор ще опита днес да вдигне най-стария трофей във футбола. Или поне - неговата версия в женската игра.

Купата на ФА съществува при дамите в Англия от 1971 г., като Арсенал я е печелил рекордните 14 пъти. Днес обаче, в 19,30 ч, ще си я оспорват Манчестър Сити и Уест Хем.

Защо ни занимавате с това, ще си кажете.

Ето ви няколко прости факта, които да направят темата интересна.

- Треньор на Уест Хем е 19-годишният Джак Съливън, който е син на милиардера Дейвид Съливън. Бащата е собственик на клуба, а синът управлява женското направление, а напоследък и води отбора. И го закара на финал за Купата на ФА, като момичетата са изключително доволни от начина, по който се отнася към тях. Джак ръководи нещата на всякакво ниво - от продажбите на билети, организацията, до тренировките.

Сред ритуалите му влизат раздаване на шоколад в съблекалнята преди мач, както и обличането на един и същ костюм, докато отборът не загуби.

- 52 000 билета бяха продадени за финала до петък, което е абсолютен рекорд в историята на женската Купа на ФА. Досега върховото постижение бе 45 423 на "Уембли" през миналата година за Челси - Арсенал (3:1).

Сега се очаква поне 55 000 да изпълнят трибуните, може и да са повече.

- Двубоят ще се предава в няколко страни, тъй като се смята за генерална репетиция в женския футбол, преди от 7 юни да стартира голямото шоу - Световното първенство във Франция.