Над 20 000 фенове на английския Уест Хем пристигнаха до сряда сутринта в Прага, където днес техният любим отбор играе финал в Лигата на конференциите срещу Фиорентина. Мачът е от 22 часа (btv action и MAX Sport 3 HD), а стадионът, на който ще се играе, е само за 19 000 зрители.

Разбира се, това не спря никого от Острова, а още не е ясно и колко тифози ще пристигнат в града от Тоскана. Фиорентина очакваше да са не по-малко то 10 000, като е ясно, че повече от половината са без билети.

ОЩЕ ЗА ФИНАЛА С ВИДЕО>>>

Клубовете получиха по 4890 билета за двубоя на "Фортуна Арена" в чешката столица, като из града вероятно ще има към 35-40 хиляди англичани и италианци в часовете около мача. Това е първи европейски финал за Уест Хем от над 40 години, а за Фиорентина - от 33.

Куриозно, бащата на мениджъра на "чуковете" Дейвид Мойс - Дейвид Старши, е също в града, въпреки че е на 87 години. Както и още няколко роднини на треньора. Но таткото е отказал билета и ще гледа мача с фенове в местна кръчма, защото "нямал нерви" да е на трибуните. Толкова се вълнувал при всеки мач, воден от сина му.

"Ще опита от бирата и после ще обсъдим финала - пошегува се Мойс. - Наистина е невероятно колко фенове пристигат за този мач. Чудя се как е избран толкова малък стадион за финал. А и ние, и съперникът ни, имаме сериозна подкрепа и армия от фенове."

УЕФА вече взе мерки и минималният капацитет от следващия сезон вече е 30 000 зрители за финал в този турнир. Още няма избрана арена на сблъсъка през 2024-а, но тя трябва да отговаря на този критерий.

Преди година отново имаше проблем с Рома и Фейенорд, които закараха над 30 000 фенове в Тирана, а финалът помежду им бе на 18-хиляден стадион.