Тотнъм спечели дербито на Северен Лондон срещу Арсенал с 2:0 в 11-ия кръг на Висшата лига.

Отборът на Жозе Моуриньо продължава да дава индикации, че може да се бори за титлата, а днешният успех дойде по шампионски. 2000 фенове по трибуните направиха страхотна атмосфера на "Тотнъм Стейдиъм" и допълнително надъхаха "шпорите", които в рамките на този сезон спечелиха срещу двата гранда от Манчестър и сега историческия си съперник.

Головете за успеха за водения от Жозе Моуриньо отбор вкараха Хюн-мин Сон и Хари Кейн.

Тотнъм излезе напред в резултата в 13-ата минута след фантастично изпълнение на Хюн-Мин Сон. Южнокореецът реализира след контраатака и

асистенция на Хари Кейн. Завършващият удар на Сон беше прекрасен и не остави шанс на Лено.

Секунди преди почивката бърза контраатака на Тотнъм позволи на Сон да подаде към непокрития Кейн, в ляво в пеналта и нападателят с мощен шут под гредата покачи на 2:0.

Арсенал заигра по-активно след почивката, но трудно стигаше до ситуации срещу добре подредения съперник. В 68-мата минута гостите получиха шанс да се върнат в мача, но Юго Лорис спаси опасен изстрел с глава на Александър Лаказет.

С победата Тотнъм събра 24 точки и води с 2 пред втория Челси и 3 пред Лестър и Ливърпул. По-късно днес мърсисайдци приемат Уулвърхямптън.

За Арсенал загубата бе трета в последните четири шампионатни мача и тимът на Микел Артета остава на незавидното 15-о място с 13 точки.