Бомбастичен трансфер от Донецк в посока Лондон на стойност 100 милиона евро бе финализиран.

Очакваше се 22-годишното украинско крило Михайло Мудрик да смени Шахтьор с Арсенал, но градският съперник Челси в крайна сметка надцака опонентите и си осигури услугите на играча.

Последната оферта на "артилеристите" към Шахтьор за Мудрик бе на обща стойност 95 млн. евро, в която фигурират 25 млн. под формата на бонуси, свързани с изявите на футболиста.

Укреинецът вече е в Лондон, а сделката ще бъде завършена възможно най-бързо днес, за да се предотврати нов обрат. Очаква се Михайло Мудрик да премине медицински прегледи в неделя сутрин, след което официално да бъдат подписани всички нужни документи.

Челси дори вече загатна за трансфера на Мудрик, след като подкани своите фенове да последват бъдещия футболист на "сините" в неговия Instagram профил.

Трансферът бе официално потвърден и от Шахтьор Донецк, който написа, че президентът на клуба е постигнал договорка с представител на Челси.

В новия си клуб Мудрик трябва да засили офанзивната мощ и да помогне на "сините" бързо да излязат от кризата - след серия слаби игри тимът на Греъм Потър заема десетото място във Висшата лига.