Кирил Луи Драйфус стана най-младият собственик на клуб в Англия, а вероятно и в Европа.

Само на 23 години, синът на покойния милиардер Робер Луи Драйфус придоби контрола над Съндърланд. Славният отбор, който има в историята си шест шампионски титли и богати традиции, сега е в трета дивизия и опитва да се върне във второто ниво Чемпиъншип през този сезон.

Съндърланд е един от най-подкрепяните клубове на север в Англия, като във времената във Висшата лига 40-хилядният му стадион обикновено бе пълен.

Драйфус се появи на трибуните за мача срещу Линкълн в сряда вечер, който бе полуфинал за купа, оспорвана от тимовете извън елитните две нива в страната. Съндърланд победи с дузпи и ще играе на финала на "Уембли" срещу Транмиър на 14 март.

Бащата на Кирил Луи Драйфус бе президент на Олимпик Марсилия дълги години, като пое клуба след мътните времена на Бернар Тапи и обвиненията в уговорени мачове и черна каса.

Робер Луи Драйфус почина през 2009-а след дълга битка с левкемията. Синът му е запален привърженик на Марсилия, но след годините в английски колеж, където завършва Бизнес администрация, е решил да се занимава с футбол именно на Острова.

Състоянието на фамилия Драйфус, която се ръководи от майката на Кирил - рускинята Маргарита Богданова-Драйфус, се оценява на около 6.4 милиарда долара.