Марсилия трябваше да е домакин на Рен в съботната вечер, в мач от 22-рия кръг на френското първенство. Такава среща обаче няма да намерите в колонките с резултатите от Европа, тъй като... не се игра.

И причината не е в нарушаване на ковид протоколите, избухнала зараза в един от двата клуба или неочакван снеговалеж в южната част на страната.

Ултраси на Марсилия нахлуха в клубната тренировъчна база, атакуваха и офисите с администрацията с факли, къмъни и бомбички. Планираната атака засегна служители, а играчите успяха да се скрият, освен Алваро Гонсалес, който понесе удари от лудите фенове. Треньорът Андре Вилаш Бояш бе пожален, като се размина само с порой от обиди и призиви да си заминава на момента.

Което и ще направи...

"Краят е близо, може би ще си тръгна веднага. Най-късно през юни. Аз съм отговорен за резултатите, те не са добри и поемам вината си. Останалото просто излиза извън рамките на разумното", коментира португалският специалист. И сподели - има семейство, не може да държи всички тях в страх от нови и нови атаки на ултрасите.

Някои от тях са влезли дори в офиса му на базата, ровили са из личните му неща, като липсват документи и пари.

Секретарка е поискала медицинска помощ, вероятно ще бъде пратена и на психолог, след като десетина мъже нахлули при нея и я обиждали и плашили.

Причините за гнева на агитката са в управлението на Марсилия, което - според тях, е пагубно. Именно босовете са поискали от френската лига отлагане на мача с Рен, тъй като играчите са били стресирани и не искали да тръгнат за стадиона и да играят.

"Вън парижаните от ОМ", скандирали феновете, визирайки президента на клуба Жак-Анри Юро. Кукла с неговото лице бе обесена от един мост в града по-рано в събота, а стикерите и банерите с обиди за шефа са навсякъде из Марсилия.

Отборът тръгна отлично в първенството, но изостана след ужасна серия от декември насам - една победа в последните 8 мача. Сега е на 14 точки от лидера ПСЖ и му предстои битка за място в Шампионската лига.

Арестите са 25, но при тях е оказана съпротива, има и ранен полицай. Очакват се още оставки след сигурната вече на треньора Вилаш Бояш, а случаят ще се разследва и ще има още задържани фенове.