26-годишна жена ще бъде обвинена във физическото убийство на Тоско Бозаджийски. Фенът на пловдивския Ботев бе прегазен от автомобил след сбиване с местни ултраси в Солун на 5 януари, където бе за мача ПАОК - Арис.

Именно за жената се смята, че е била зад волана на колата, причинила смъртта на българина. Нейният приятел е бил до нея в автомобила, който е нает на негово име същия ден от фирма в града.

Двамата вероятно са следили групата фенове от България, за да дадат информация на ултрасите на ПАОК къде да ги намерят и нападнат, смята обвинението. Гърците устроиха засада на сънародниците ни, при която те бяха атакувани с боксове, бухалки и други оръжия.

Двамата обвиняеми в убийството са поели с висока скорост да напуснат мястото, но са ударили падналия на платното Тоско с колата.

Задържани са и още петима мъже на възраст от 24 до 48 години, които са участвали в побоя над българите .

Те очакват обвинения за нанасяне на тежки телесни повреди, насилие, хулиганство и притежание на оръжие. Но в обвинителния акт пише, че техните действия не са били смъртоносни и те няма да отговарят за убийството на Бозаджийски.

Фатален е бил ударът от автомобила, при който са причинени фрактури, които са били с летален изход.