Млад съдия загуби живота си по време на футболен мач от първа дивизия на Боливия, след като припадна на игрището. 32-годишният Виктор Уртадо бе рефер на двубоя между Олуис Реди и Ориенте Петролеро, който се игра на 4100 м надморска височина в градчето Ел Алто. 

Стадионът в Андите се казва "Coloso de Villa Ingenio" (Колосът от Вила Инхенио) и бе построен в края на миналата година.

Единствено "Daniel Alcides Carrión" в Перу е на по-голяма надморска височина - 4380 м, но в последните месеци той е затворен и на него мачове не се играят. Така в тази класация сред действащите арени, номер едно е тази в Ел Алто.

Двубоят бе прекъснат в 49-ата минута, когато съдията Уртадо падна по гръб и остана безжизнен.

Играчите веднага се притекоха за първа помощ, сравнително бързо и линейка откара рефера в болницата "Оландес", където обаче намесата на лекарите не даде резултат. Арбитърът почина от масивен сърдечен удар. 

В същото време, докато в болницата се бориха за живота на Уртадо, мачът бе подновен и четвъртият съдия Хосе Бенавиедес пое ръководството. Двубоят завърши 5:0 за домакините, въпреки че резултатът бе 0:0 преди инцидента с младия рефер.

Никой не съобщи на играчите и треньорите новината за смъртта му, преди срещата да завърши.

Стадионът в Ел Алто е модерно съоръжение, но срещу мачове на него се обявиха не един и двама футболни експерти.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино преди година обяви, че не може да забрани двубои на такава надморска височина, но препоръчва на федерациите да ограничат срещите да се играят до 2500 м над морското равнище. Нещо, което би съсипало първенствата на Боливия и Перу, например.

Диего Марадона, в един от традиционните си коментари за случващото се във футбола в Южна Америка, каза за стадиона: "Той е близо до Бог и самият Бог вижда, че там е опасно да се играе футбол. В Ла Пас едва дишаш на игрището, какво остава за Ел Алто!?".

Стадионът в столицата Ла Пас е на 3500 м надморска височина.

Стадионът в Ел Алто, Боливия