На 13 февруари се навършват четири години от смъртта на големия футболист на България Трифон Иванов.

Само на 50 години той си отиде внезапно от този свят.

Защитникът на златния ни отбор от 90-те години бе един от големите лидери на онази група играчи, донесли и световна слава на българския футбол. Игра за Етър, ЦСКА, Бетис, Рапид и Аустрия (Виена)...

Има 76 мача за България, като най-паметните са на Мондиал 1994 и Евро 1996, а именно той вкара и гола, който ни класира за Световното първенство във Франция през 1998 г. - за 1:0 над Русия в незабравим мач.

Снимка: Иван Григоров

Днес в 11 ч във Велико Търново ще има кратка служба и церемония, като игрищата до Спортното училище "Георги Живков" ще носят вече името на Трифон.

Във Фейсбук още рано тази сутрин се появиха силни думи от дъщерята на легендата - Галина, която написа:

"Ден преди да сложим четвъртия тежък венец... малко преди "facebook" да превари със "спомени" от най-черния ден в живота ми, мечтая за минута откровение към хората, които през изминалите години самоинициативно и безрезервно препубликуваха... обновяваха... напомняха... преразказваха, та дори и пресъздаваха делата на баща ми!

Ограничен набор от думи може да опише емоцията, която възпламенява цялото ми същество от допира до всеки един, искрено загубил Трифон Иванов!

Чувствам за свое задължение, като негов наследник... в дни като този, да събера всичката си тъга в един признателен и дълбок поклон пред всички вас - Хората, чрез които тати продължава да живее!

Благодаря Ви!"

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Иван Григоров

Снимка: Иван Григоров

Снимка: Bulphoto