Два сериозни инцидента са регистрирани преди финала в турнира за Купата на България между пловдивските Ботев и Локомотив (0:1), съобщава Sportal.bg, цитирайки полицейски източници.

Преди, по време и след двубоя има общо 40 арестувани запалянковци.

Първият инцидент се е случил в района на ул. "Екзарх Йосиф" 51. Трима фенове на Ботев са пресрещнати от запалянковци на Левски. Следва размяна на остри реплики и бой. Полицията обаче реагира бързо и арестува замесените.

При друг инцидент около стадион "Васил Левски" двама фенове на Ботев са пребили 85-годишен човек, след което влезли на стадиона, за да гледат двубоя. Именно там са фиксирани от камери и разпознати след сравнение със снимки от камери на мястото на престъплението.

"Двама фенове на Ботев са нанесли удари на възрастен човек. Задържани са и ще се пледира за средна телесна повреда. Те са в първо районно. Пребили са възрастен човек, набор 34. Това е недопустимо. Фиксирахме ги още на полувремето.

Други лица са задържани с опасни предмети и пиротехника".

На трибуните и двете агитки използваха пироефекти и направиха ефектна хореография.

След гола, с който Локомотив спечели мача, десетки фенове нахлуха на пистата зад вратата и лудяха, но бяха удържани от стюардите и полицаите.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Стоян Гогов