Задържаните за боя в сектора за гости край терена на базата в Коматево в събота 40 фенове на Левски, получиха присъди от Районния съд в Пловдив.

Те бяха задържани още в първите минути на мача Ботев - Левски (2:1), след като в "клетката" с около 220 привърженици на гостите настана сбиване помежду им. Заради големия брой случай заседаваха няколко състава на съда.

На 26 от феновете бяха наложени наказания "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 60 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от две години.

Други трима от нарушителите са наказани с 80 часа безвъзмезден труд и забрана да ходят на мачове за 2 години.

Двама са с 80 часа общественополезен труд и 26 месеца забрана за посещение на мачове. Цели 100 часа ще отработва един фен.

Още по-голяма санкция е за 7 от нарушителите - 100 часа и спиране от спортни събития за срок от две години и шест месеца. Последният осъден е привърженик на "сините", който ще отработва 120 часа и не може да ходи по мачове 2 години и половина.

Конфликтите в "синята" агитка тлеят не от вчера, като различни фракции имат какво да делят. Някои от ултрасите напуснаха сектор "Б" и гледат мачовете от други трибуни на домакинствата.

Управителният съвет на футболния клуб Левски обясни, че ще разгледа случилото се на свое заседание.

Същевременно се очаква БФС да наложи сериозна санкция на "сините" след инцидентите, защото и мачът е спрян временно заради тях. Нищо чудно Левски да отнесе 2 или 3 мача без публика.