Според хърватското издание "Слободна Далмация", около 400 ултраси на "Хайдук" (Сплит) ще пристигнат в София за гостуването на "Славия" от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Срещата-реванш е от 19 часа на ст. "Васил Левски", а първият мач завърши 1:0 за хърватите.

Именно гостуващата агитка е една от основните теми около мача, заради миналогодишните проблеми между феновете на "Хайдук" и тези на "Левски".

Преди гостуването на "сините" в Хърватия в мач от същата фаза на турнира преди година срещу този съперник, имаше сериозни сблъсъци между двете агитки в Сплит и Задар.

Български автомобил бе подпален в Задар, а група привърженици на "Левски" пък бяха арестувани от местната полиция.

Когато жребият противопостави "Хайдук" срещу "Славия" в тазгодишното издание на турнира, възникнаха опасения, че може да се стигне до проблеми при идването на хърватските фенове в София и опити за ответни удари от "сини" ултраси.

По непотвърдени информации около 400 фенове на "Хайдук" все пак пътуват за София с бусове и автомобили, въпреки че в сряда местните медии съобщиха за "отбой" и едва 15 привърженици, тръгнали със самолета на отбора. От МВР са предприели допълнителни мерки за охрана и са готови за всякаква ситуация.

Освен засилено полицейско присъствие в центъра на столицата и района около стадиона, екипи на полицията очакват феновете на входа на София откъм ГКПП Калотина. 

Вероятно феновете ще бъдат ескортирани на групи до арената на мача, където да чакат до началото, за да се избегне лутането им по улиците на града в часовете преди двубоя.

Това е честа практика, използвана в европейските турнири при опастност от възникване на напрежение между агитки.