Група от 50 души с маскирани лица нахлуха в базата на португалския гранд "Спортинг" (Лисабон) и нападнаха играчите и хора от щаба на клуба.

Вандалите са чупили в съблекалнята и са заплашвали футболистите. От клуба потвърдиха за нападението и го описаха като "акт на вандализъм към играчите, треньорите и щаба".

Нападателят на отбора Бас Дост, който вкара 34 гола през този сезон, има порезни рани на главата. Треньорът Жорже Жезус, вратарят Руи Патрисио и халфът Уилям Карвальо също са били под прицел на ултрасите.

Клубът и португалската федерация осъдиха действията на виновниците и се обединиха в мнение, че извършителите на са футболни фенове, а престъпници.

Снимка: Twitter

"Спортинг" изпусна място в Шампионската лига в последния кръг на шампионата след загуба с 1:2 от "Маритимо" и така вечният враг "Бенфика" ги задмина за второто място.

Скандалите в "Спортинг" започнаха още преди месец, когато 19 играчи бяха наказани от президента на клуба Бруно де Карвальо заради публикации във Фейсбук. Те бяха породени от негови обвинения в симулативна игра на някои от футболистите.

Коментарите му дойдоха след мачовете с "Атлетико" (Мадрид) в Лига Европа.

Португалски журналисти съобщават, че голяма част от играчите на "Спортинг" искат да прекратят договорите си и моментално да напуснат клуба.

Инцидентите в португалското първенство не са рядкост, но подобен акт на вандализъм история не познава в последните години.