53-годишен английски запалянко е в критично състояние след атака на италиански ултраси около 15 минути преди "Ливърпул" - "Рома" (5:2).

Мъжът е излизал от пъб на около стотина метра от стадион "Анфийлд", за да тръгне към мястото си на трибуните, когато от съседна улица са излезли 40-ина маскирани италианци.

Атаката с колани и камъни е оставила на земята възрастния мъж, който е получил тежък удар с предмет в главата и пристъп на сърдечна недостатъчност. Брат му, който е бил с него, е със счупване на ръката.

До рано тази сутрин повече информация за състоянието му нямаше, като на официалния сайт на "Ливърпул" се появи съобщение, че то е критично.

Полицията задържа деветима италианци в сектора за гости, в началото на мача, като двама от тях са разпознати и остават в ареста. Ще им бъдат предявени обвинения в опит за убийство.

Видео клипове, заснети с мобилни телефони, се появиха в социалните мрежи, но не от атаката и ударите по мъжа, а от сцените след това. В няколкото минути преди намесата на полицията, фенове разменят удари на улицата до стадиона.