Помните ли инцидента с Кристиано Роналдо, който счупи телефона на тийнейджър, който се опита да го снима? Случката от април отново излезе на бял свят, а причината е емоционално интервю с майката на пострадалото момче.

Това е 14-годишният Джейкъб Кели, който страда от аутизъм. На "Гудисън парк" той опита да снима Кристиано, който се ядоса и бутна ръката му. Резултатът - счупен телефон и натъртен крайник.

Почти половин година след това, майката на пострадалия - Сара Кели, се оплака, че инцидентът все още не е затворена страница.

"Да се надяваме, че Роналдо най-накрая ще получи адекватно наказание. Не може да продължава да му се разминава. Поведението му е неприемливо. Хората ме обвиняват, като казват, че отново му създавам проблеми. Това трябваше да е приключило още преди 6 месеца. Синът ми говори за инцидента всеки ден. Ужасно е травмиран. А и телефонът му все още не е върнат", обясни Сара Кели.

Тя призна, че от полицията в Ливърпул са финансирали ремонта на телефона, за да помогнат на пострадалото момче. Но все още устройството не е оправено.

"Трябваше Роналдо да плати за това. Той е този, който причини всичко. Това ме озадачава - той може да нападне дете и да продължи да се държи нормално. Как може да спи през нощта, знаейки, че е причинил страдание на едно младо момче?", продължава пред "Дейли Мирър" Сара Кели.

Тя признава, че Кристиано е предложил среща, но е отказал да се извини.

"Той ни предложи да се срещнем с него и каза, че съжалява, но заяви, че не е направил нищо лошо. Това не е извинение, а обида", допълва майката.

Новото раздухване на инцидента идва в деликатен момент за Кристиано, който се бори за всяка минута игра, след като загуби статута си на титуляр в Юнайтед. Според феновете на Острова обаче, "подгряването" на случая със счупения телефон е просто опит на семейството да получи парично обезщетение от португалската звезда, за да не руши имиджа му.