Ръководството на Челси иска да наложи нов тип наказания на своите фенове, които открито проявяват расизъм спрямо еврейската общност по време на двубоите.

Собственикът Роман Абрамович, чийто баща е евреин, обмисля да праща провинилите се привърженици на "образователни пътувания" до нацистките лагери в Аушвиц, пише Sun.

Челси ще дава право на избор на подобни фенове - или да се лишат от сезонните си билети, или да се съгласят на пътуването с образователна цел.

"Ако просто гониш феновете, няма да промениш отношението и поведението им. Новият подход ще им даде шанс да осъзнаят какво са направили и ще ги възпита.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/38-54571/023100

В миналото просто бихме забранили достъпа им за период от три години. Сега искаме да им кажем, че са направили нещо лошо и че имат избор.

Трудно е да вземеш адекватни мерки, когато 50 или 100 човека правят расистки скандирания. Но ако хванем конкретни хора, ще действаме", заяви директорът в Челси Брус Бък.

През септември 2017-а множество фенове на "сините" отправяха антисемитски скандирания срещу привърженици на Тотнъм - клуб с огромна еврейска фен база.