Новият мениджър на "Челси" - Маурисио Сари, получи неприятни новини само няколко дни след назначението си начело на "сините" от Лондон.

Собственикът Роман Абрамович забрани на италианеца да води срещите на тима в обичайния си стил - тениска и клубен анцуг. 59-годишният специалист ще трябва да облича костюм преди всеки мач.

Изискването за облеклото обаче е по-малкият проблем на Сари. По-страшното е, че той ще трябва да се откаже от пушенето по време на полувремето на мачовете.

Сари се прочу с това, че пушеше по време на мачовете на отбортите си. Правеше го и на високо ниво - в "Наполи", но впоследствие ръководството му забрани да пуши по време на двубоите.

Така той започна да пуши по традиция на всяко полувреме, докато прави разбор на играчите.

За негово съжаление, това ще трябва да си остане в историята.

В миналото той се бе забърквал и в хомофобски скандал, а Абрамович изрично е предупредил произхождащия от Южна Италия специалист да демонстрира британско поведение.

Това породи доста шеги в социалните мрежи, като мнозина фенове написаха, че след въвеждането на тези правила, "Челси" ще трябва да търси нов мениджър, защото Сари няма да иска да ги спазва.

Днес стана ясно, че предшественикът му - Антонио Конте, ще съди "Челси".

Той претендира за неустойка от 9 милиона паунда, но сумата може и да набъбне.

Претенциите на Конте са, че първо е бил уронен престижът му, а второ, че загубил бъдещи приходи заради отлагането на уволнението му, тъй като е отклонил оферти за работа.