Абсурдните ситуации около мача между България и Унгария на 16 ноември продължават.

Както добре вече знаете, двубоят трбяваше да се проведе на "Васил Левски" с фенове, включително и 2500 такива от Унгария, но БФС поиска одобрение от УЕФА мачът да бъде преместен в Пловдив и да се играе без публика.

Причината е притеснението на БФС от готвения протест срещу управлението на родния футбол, като в крайна сметка мачът бе преместен.

Сега обаче се появява друг проблем. Той идва от собственикът на фирмата строител на "Колежа" - Илиян Филипов, който изпрати официално писмо до кмета на Пловдив с притестителни предупреждения.

Филипов съобщава, че по стадиона се извършват монтажни дейности на тежки елементи от козирката, което прави провеждането на футболен мач непрепоръчително.

Новото преместване на мача ще бъде поредният абсурд от страна на БФС, но сякаш вече няма какво да ни изненада около действието на родната централа.

Ето и какво се казва в писмото на Илиян Филипов:

"ДЗЗД Колежа" внесе официално писмо до кмета на града Костадин Димитров във връзка с предвидената футболна среща на националния отбор на България с Унгария на 16 ноември на стадион "Христо Ботев".

С писмото уведомихме община Пловдив, че провеждането на футболни срещи и други събития на стадион "Христо Ботев" в периода 13.11.2023 - 20.11.2023 г. е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, поради монтажни дейности на тежки елементи от козирката и "ДЗЗД Колежа" не може да гарантира безопасността на строителната площадка и прилежащата външна инфраструктура и паркинг.

"ДЗЗД Колежа" е съобразил графика на строителните дейности изцяло с програмата на ПФК "Ботев".