Манчестър Юнайтед изолира от отбора Одион Игало, привлечен на 31 януари под наем от китайския Шанхай Шенхуа.

В клуба продължават да се притесняват от евентуална зараза с коронавируса, който погуби над 1300 души в азиатската държава.

Нигериецът тренира сам по специална програма в зала за таекуондо, недалеч от стадиона на градския съперник Манчестър Сити.

Той още не е имал нито едно занимание с новите си съотборници, въпреки че мениджърът Оле Солскяр изрази надежда да го използва в понеделник в дербито с Челси.

Мачът е изключително важен и за двата тима, вплетени в пряка битка за четвъртото място във Висшата лига.

30-годишният Игало бе изненадващата сделка на зимния трансферен прозорец, когато Юнайтед избра него като алтернатива в атака.

Той пристигна във Великобритания на 2 февруари, настанен е в апартамент недалеч от залата за таекуондо и тренира само в нея. Не е допускан до базата на клуба в Карингтън, в противоположния край на Манчестър.

Тестовете му продължават и докато няма пълна сигурност, че Одион не е преносител на опасния вирус, той няма да бъде включен в групата за тренировки. Не е ясно точно как Солскяр планира да го използва - той все пак трябва да влезе в съблекалнята и да излезе на терена с останалите, ако се реши, че ще играе...

Цялата ситуация е едновременно притеснителна, но и абсурдна.

Юнайтед ще иска максимално бързо разрешаване от медицинските лица в клиниката в Манчестър, с която работи. Защото нападателят е под наем само до края на сезона и мачовете, в които всъщност може да се включи и да помогне, не са толкова много.