Звучи абсурдно, но Неймар е заплашен с наказание от 1 мач, ако УЕФА спази ново правило, въведено временно заради пандемията с коронавирус.

След победата над РБ Лайпциг с 3:0 в полуфинала от Шампионската лига бразилецът смени фланелката си с Марсел Халщенберг от съперника. Той е единственият играч, който си позволи да го направи за всички мачове след подновяването на двата европейски турнира във формат на финални осмици. И това не е случайно.

Ново правило, въведено от УЕФА с временен ефект и само заради пандемичната ситуация, гласи, че играчите трябва да спазват строги мерки за безопасност на терена.

Едно от тях е - никаква размяна на фланелки.

В правилника не е записано точно каква е санкцията, но тази сутрин в. "Екип" притеснено твърди, че спокойно може да бъде 1 мач. Няколко медии в Германия и Англия също пишат, че наказание ще има, просто не е ясно какво ще е.

Да не играе асът на финала би било несъмнено огромен удар не само за ПСЖ, но и за футбола като цяло - Неймар е в невероятна форма и направи два много силни мача в турнира срещу Аталанта и Лайпциг.

А и е абсурдно. Един от най-добрите играчи в света да пропусне големия си мач заради нещо такова...

Засега това са само медийни интерпретации, чака се реакция от УЕФА.

Embed from Getty Images