Ада Хегерберг остава в историята като първата носителка на “Златната топка” в женския футбол. Норвежката нападателка взе отличието през 2018 година, когато Лион направи дубъл с титла във Франция и Шампионската лига. И на двете места френският тим доминира както никой досега. От 2014 година досега “лъвиците” са спечелили седем трофея в местното първенство и още шест в елита на Европа.

Категорично обаче ако питате Хегерберг коя от титлите ѝ е най-сладка, по всяка вероятност ще каже - тази в Шампионската лига от сезон 2021/2022!

ТУК МОЖЕ ДА ВИДИТЕ КАК ХЕГЕРБЕРГ СЕ РАЗПРАВИ С БАРСЕЛОНА >>>

Норвежката звезда скъса кръстни връзки през януари 2020 година, а през септември същата година получи и фрактура на тибията. Трябваше да премине през ада, за да се върне отново във футболния рай, където е свикнала с лекот да прави едно нещо - да бележи гол след гол.

Хедерберг бе аут от терените повече от година, като се върна през октомври 2021, но трябваше да почака месец, за да вкара първия си гол. След 707 дни чакане…

В крайна сметка равносметката на Ада за отминалия сезон 16 гола в 26 мача. Пет от попаденията ѝ дойдоха в Шампионската лига, където е реализатор №1 за всички времена.

Във финалния двубой развали мечтите на Барселона за требъл, записвайки гол и асистенция срещу името си, а Лион взе осмото си отличие в турнира. Хедерберг има дейно участие в шест то триумфите, допринасяйки с общо 55 гола!

Само на 26 и вече с най-лошото зад гърба ѝ, едно е сигурно - норвежката голмайсторка ще продължи да поставя рекорд след рекорд