Популярният у нас адвокат по спортно право - Георги Градев, който е сред най-активните членове в екипа на Димитър Бербатов, разкри любопитни подробности за лиценза на ЦСКА.

И не става въпрос за проблемите с лицензирането, което "червените" имаха преди години, а за настоящия сезон.

По думите на Градев в предаването "Извън групата", клубът е спасил своя професионален лиценз в 23:53 часа на 31 март, седем минути преди изтичането на крайния срок.

Според Градев, проблемът е бил с четиримата играчи, на които ЦСКА дължи пари и именно заради тях получи забрана от ФИФА да картотекира нови играчи до изчистване на задълженията или постигане на споразумение.

Градев твърди, че е имал роля за постигането на подобно споразумение в последния момент, защото в противен случай ЦСКА изненадващо е можело да остане без професионален лиценз. 

"С гордост мога да заявя, че през тази година помогнах лицензът на ЦСКА да бъде спасен. Изиграх много малка роля, но я изиграх. С един от четиримата кредитори се стигна до пълно споразумение, с останалите - до частично такова или по-точно до отлагане на плащането.

Те са се обединили много сериозно срещу клуба и не са склонни на никакви отстъпки, като в крайна сметка успяхме да стигнем до положителна развръзка, касаеща лиценза, в 23 часа и 53 минути на 31 март.

Никога не съм развалял отношенията си с ЦСКА. Просто в последните години на "Армията" мислеха, че американци, швейцарци и французи знаят повече от българите.

Това е тяхно право, но видяхме какво се случи през 2017 година, когато 7 адвокати от Щатите и един парижанин представляваха тях, а аз бях нает от Дунав Русе. Видяхме кой игра в евротурнирите. Аз помагам винаги на всички отбори. Помагал съм и на Левски, и на Лудогорец.

Представлявам и Славия по дело в Лозана, въпреки че Венци Стефанов непрекъснато плюе по нашата кампания с Бербатов. Аз съм професионалист и съм напълно безпристрастен. Не съм върнал нито един клуб и вратата ми е винаги отворена за всеки клиент", сподели той.