Адвокатът на покойната футболна легенда Диего Марадона, Матиас Морла, даде показания като свидетел по разследването за смъртта на аржентинската икона. Юристът стори това в Буенос Айрес, а след това се спря, за да говори пред насъбралите се представители на медиите.

"Той е мъртъв, защото медицинските грижи за него бяха ужасни", коментира Морла и уточни, че след операцията, която Дон Диего претърпява три седмици преди да си отиде, лекарите не са препоръчвали звездата да бъде под домашни грижи, но въпреки това близките му са се решили на този ход.

Тогава Марадона е преместене в къща в предградията на Буенос Айрес, където бе до последния си ден. Там Диего бе обслужван от медицински персонал, който според Морла не е бил достатъчно добър.

"Това беше лудост. Лекарите казаха, че трябва да е в болница", допълва още той и споделя за последната им среща, която е била десетина дни преди кончината на неповторимата десетка.

"Гласът му бе странен, като на робот", връща се назад към 16 ноември миналата година Морла. Тогава той вижда Диего жив за последно - Марадона почина на 25 ноември.

Като причина за смъртта бе посочена остра сърдечна недостатъчност, довела до белодробен оток.

В момента прокуратурата в Буенос Айрес разследва възможността за лекарска небрежност, която да е довела до трагичния край на футболната суперзвезда.