Двамата адвокати на екипа на Димитър Бербатов внесоха днес в БФС подписка за провеждането на насрочения за 18-и март 2022-а година конгрес на централата като изборен. Милен Русев и Георги Владов пристигнаха пред базата на БФС в Бояна в 11.30 часа и след 30 минути излязоха от деловодството на централата.

Изпълнителният комитет на БФС има две седмици, какъвто е Уставът на централата, да вземе решение - да потвърди или отхвърли подписката на екипа на Димитър Бербатов. Ако подписката бъде отхвърлена, то бившият централен нападател има правото да потърси решение в съда.

"Всичко мина нормално. Този път нямаше дезинфекция. Приеха подписката, входирана е със съответния номер от днешна дата, обясни адвокат Георги Владов.

"Знаете, че към момента редовните членове на БФС са 670 клуба. Ние имаме повече от една трета от тях, подписани в искането ни за провеждането на Конгреса на 18-и март като изборен. Сред клубовете, които са подкрепили подписката, са и такива от новоприетите на последния конгрес на 12-и октомври миналата година, обясни още Владов.