Сагата около ЦСКА и Жорди Кайседо продължава, а агентът на еквадореца - Ернан Банято, отправи поредни обвинения към клуба.

Каузсът между двете страни започна преди два дни, когато чрез официално съобщение от ЦСКА обявиха, че нямат идея къде е Жорди Кайседо и ще търсят правата си по съдебен път.

В крайна сметка се оказа, че Кайседо е в София, а агентът му обвини ръководството на ЦСКА в отправяне на заплахи.

Днес пред радио в Еквадор, Ернан Банято отново не спести критиките си към "червените", като намекна за непрофесионално отношение от страна на клуба.

"Жорди е добре и не е изчезнал. Клубът го поставя в трудна ситуация. Заради забавянето на багажа му, той нямаше как да замине навреме за Австрия. Използвахме този шанс, за да се срещнем на летището в Истанбул, а клубът го прие като неподчитение. Излезе заплаха за съд, а това е изключително лошо отношение към играча.

Има разговори с клубове за Жорди Кайседо, но конкретните оферти, които съм представил на клуба, никъде не са споменавани. Клубът няма право да регистрира нови играчи с наложено от ФИФА наказание. Затова не са те хората, които имат право да говорят за професионализъм.

В ЦСКА все повече се страхуват, че може да загубят Жорди и затова умишлено започнаха кампанията, която само да опетни името на играча. Това е техният начин да спрат интереса на други клубове към него. Искат да го изкарат лош човек, за да може големите клубове да се откажат от него", каза той.