С постепенното рестартиране на футбола по света, всеки отбор търси начини да се справи с празните трибуни. С нестандартна идея се прославиха от корейския Сеул, но тя не бе приета особено добре от футболните шефове в страната.

Вчера Сеул посрещна Гуанджу в първия си домакински мач за сезона, като столичният тим бе подкрепян от агитка, съставена от надуваеми секс кукли.

25 женски и 5 мъжки надуваеми фена бяха заели сектора от стадиона, където попринцип стоят най-запалените ултраси на тима. Всички те бяха разпоожени на подходяща дистанция един от друг, спазващи противоепидемичните мерки.

Всъщност трикът с куклите е бил рекламен, като ръководството е било информирано, че на стадиона ще бъдат разположени 30 манекена, подобно на тези, които има във всеки магазин за дрехи.

Манекените обаче се оказали секс кукли, а това не убягна от погледите на зрителите пред телевизорите. Някои от куклите дори държали флагче с реклама на сайт за възрастни, а порнографията в Южна Корея е забранена.

Кадрите обиколиха целия свят и бяха приети с усмивка. Не такива обаче бяха реакциите в Южна Корея, където шефовете на Сеул трябваше да се извиняват след множеството критики от федерацията и феновете. Вероятно от следващия мач корейците ще заложат на немския вариант с картонени фигури по трибуните.