Българският нападател Ахмед Ахмедов реши футболното първенство на Азербайджан по изключително драматичен начин.

Нападателят, който играе в Нефтчи (Баку) под наем от ЦСКА, вкара гол в последната минута на последния мач от първенството, с който донесе титлата на своя тим.

Титлата е общо девета за най-популярния азербайджански клуб, като по този начин бе прекъсната хегемонията на Карабах в последните седем сезона.

Като в сценарий от филм, в последния кръг един срещу друг се изправиха отборите на Нефтчи и Карабах, като дори и реми щеше да продължи хегемонията на гостите, които са редовен участник в групите на Шампионска лига и Лига Европа.

И изглеждаше, че това ще се случи, докато в 85-ата минута не се появи Ахмед Ахмедов.

Бившият играч на Дунав (Русе) бе на точното място в последната минута, за да отправи мощен удар, който се превърна в шампионския гол за Нефтчи.

"Не знам какво да кажа. Беше много трудно. Ние обаче вярвахме, че можем да успеем. Когато пуснах Ахмедов, му казах, че ще вкара гол и ще ни донесе победата. Посвещавам титлата на нашите фенове, които я чакаха толкова дълго време", заяви треньорът на победителите.

До този момент Нефтчи не даваше индикации, че ще задържи Ахмедов, но след шампионския му гол това може да се промени.

Ахмедов е със статут на резерва в Нефтчи, каквато бе и ролята му в ЦСКА. И на "Българска армия" обаче 26-годишният нападател се запомни с два решителни гола в европейските турнири, без които "червените" вероятно нямаше да достигнат до групите на Лига Европа.