Тежкото поражение на България от Англия с 0:4 не бе изненада за никого, но то бе представено като национална трагедия.

Не губим за първи път от родината на футбола, няма и да е за последен. Случи се след глупави грешки на наши играчи, но поне не оставихме англичаните да ни разгромят с повече. Чехи и черногорци го постигнаха.

Че състоянието на националния ни отбор и целия ни футбол е катастрофално и върви стремглаво надолу е ясно. Проблемите се коренят в цялостното управление на спорта и тази тема е дъвкана твърде много, за да я захващаме. В скоро време по-добре няма да стане и никой не живее в такива илюзии.

Остава ни само да се надсмиваме над тези, които към конкретния момент са по зле от нас - гърците.

От Мондиал 2014 насам Гърция успя да постигне срамни резултати, които дори за българския национален отбор ще е трудно да повтори в близкото бъдеще.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16408338/0131/bg

Последният бе през уикенда, когато южната ни съседка завърши наравно 1:1 с Лихтенщайн у дома.

Преди това успя да постигне загуби от Естония, Армения, Люксембург и Саудитска Арабия, но най-значимите поражения си остават тази от Фарьорските острови.

Пикът на гръцката трагедия дойде на 13 юни 2015-а, когато островите биха съперника си за втори пореден път в едни и същи евроквалификации - с 0:1 навън и 2:1 вкъщи.

Не може да загубиш два пъти в рамките на седем месеца от Фарьорските острови. На този етап България не е способна на това. Най-малкото нашите все още имат теоретичен шанс да се класират на Евро 2020 и при Петър Хубчев показаха, че са способни да надхвърлят възможностите си.

Феновете в социалните мрежи се шегуват, че с триумфа си на Евро 2004 гърците са взели от дажбите си с късмет за векове напред.

И всичко това, въпреки че гръцкото футболно първенство е значително по-силно от нашето. Там свикнаха да имат отбор в групите на Шампионска лига.