Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори както за футбол, така и за шах преди съботното дерби с Лудогорец в Разград. "Армейците" могат да оглавят класирането в родното първенство при евентуална победа, а на пресконференцията Акрапович коментира както състоянието на своя тим, така и литовския треньор на съперника Валдас Дамбраускас.

"Отборът е добре. Играчите се справят добре. Жеферсон още не е готов. С евентуална победа в събота ще излезем първи, работим по план. Доволен съм от футболистите, концентрирани сме върху събота. Те имат индивидуални качества, имат и слабости, които виждаме напоследък. Трябва да неутрализираме силните им качества. Можем да реагираме на всичко, което имат”, каза наставникът на столичани.

По думите му селекцията в ЦСКА никога не приключва, а новото попълнение Мено Кох определи като “качествен играч”, който трябва да се присъедини към отбора днес.

 “Дамбраускас обича да играе шах, аз също. Трудно е да надвиеш тактически такива хора. Познавам го от работата му в Хърватия, където се справи добре с малък бюджет, но сега ситуацията е различна и очакванията към него са по-големи. Дано да се получи здрав и качествен мач, а не тактически, за да може да зарадва феновете. Трудно е да се дават прогнози. Дано аз да съм гросмайсторът в дербито”, добави Акрапович.

“Искаме да победим и да се качим на върха. Работата ни е да трнеираме и да се готвим за мачовете. Ако ги пресираме високо, може да направят грешки както в миналия мач. Винаги сме играли добре в Разград с Локомотив, ще се опитаме да го направим пак”, обобщи той.