Мажоритарният пакет акции на футболния Левски ще бъдат в София утре сутрин, съобщи "Блиц". Според информацията, пратката на DHL с ценните книжа от Дубай трябва да кацне в столицата в 6:30 сутринта.

Самият Васил Божков обяви вчера, че е изпратил акциите към новия собственик, без да съобщава името му.

Предполага се, че това трябва да е голмайстор №1 на клуба Наско Сираков, който открито заяви желанието си да ги получи. Той също така убедително спечели организираната от Божков анкета във Фейсбук по темата.

При предишното джиросване на 86,6% от акциите на клуба, с дата 8 май, Божков изненада всички, изпращайки ги на премиера Бойко Борисов. 

Това стартира поредица от драматични събития около акциите на столичния гранд, които физически се намираха в офисите на клуба, но бяха с неясна собственост, а това още повече утежняваше ситуацията.

Финансовата ситуацията в Левски е изключително тежка, като в последните месеци основен спонсор на клуба са неговите фенове, които чрез различни кампании успяха да съберат над 2 милиона лева.

Надеждите им са свързани с Наско Сираков, който обеща, че ако получи мажоритарняит пакет акции, ще свика пресконференция, на която ще обяви плановете си за бъдещето на клуба. На този етап те остават все така неясни.